Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańskie tortille z tuńczykiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3884
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3884
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Dymki oczyść i opłucz. Cebulki pokrój w plasterki, szczypiorek posiekaj. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i poprzecinaj na połówki. Tuńczyk osącz na sitku z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o małych otworkach. Wszystkie przygotowane wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę wprost do śmietany. Przypraw ją solą i pieprzem. Sosem posmaruj tortille. Na połowie każdego placka rozłóż po 1/4 farszu. Przykryj drugą połową placka (aby brzegi powstałego pieroga zlepiły się podczas pieczenia, brzegi dodatkowo posyp startym serem.
Tortille przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz ok. 20 min. Udekoruj tymiankiem. Podawaj z salsą pomidorową albo sosem śmietanowym.
Jeszcze lepszy smak!
Do nadzienia dodaj pokrojone w plasterki małe korniszony i łyżkę świeżego oregano.Źródło: Tina