Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Paprykę oczyscić i pokroić w drobne paski. Na oliwie zeszklić cebulę, czosnek i paprykę. Dodać ryż, szafran, słodką paprykę. Dobrze wymieszać, zalać bulionem, dusić około 10 minut. Następnie dodać groszek i krewetki, nie mieszać. Gotować kilka minut, aż bulion odparuje. Podawać z natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny. Smacznego.