Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hinduski kurczak"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Kurczaka podziel na porcje. Papryczki chili posiekaj z orzechami i włóż do misy. Dodaj mielony mak, curry, tłuczony kminek, sok z cytryny i sól. Dobrze wymieszaj i obtocz w tym kurczaka. Cebulę, czosnek drobno pokrój. Zrumień na patelni. Dodaj porcje kurczaka i podsmaż. Posyp imbirem, dopraw solą, pieprzem i podlej szklanką wody. Przełóż do brytfanki, przykryj i piecz 50 min w 190 st. C. Pod koniec podlej kurczaka mleczkiem kokosowym i dopiecz. Podawaj z ryżem i limonką.
Czas przygotowania: 70 minut 350 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień