Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Halloumi to cypryjski ser z mleka owczego, z dodatkiem mleka koziego i krowiego. Ser ten ma zwartą konsystencję, dlatego świetnie nadaje się do smażenia lub grillowania. Ja proponuję halloumi usmażony w chrupiącej panierce i podany z dżemem z chili.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Składniki
Plastry sera pieprzymy. Ser jest solony więc nie solimy. Panierujemy w semolinie, rozmąconych jajkach i pokruszonej macy. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż panierka się zrumieni. Podajemy z kawałkami cytryny, świeżymi warzywami oraz dżemem z chili, żurawiny lub z porzeczki.