Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-09-2010
Smaczne i zdrowe danie
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Papryki posmarowac 1/2 lyzeczki oliwy i opiec w piekarniku lub na grillu az skorka bedzie czarna. Nastepnie owinac sciereczka.Po uplywie kilku minut obrac ze skorki i pokroic w paseczki.
Na pozostalej oliwie usmazyc szalotke i czosnek (okolo 1-2min) Nastepnie dodac pomidory, wino, koncentrat i bazylie (suszona i swieza) , posolic. Dusic na malym ogniu okolo 10min. Rybe usmazyc na patelni bez tluszczu okolo (6-7min)
Na talerzu ulozyc paski papryki, na to polozyc rybe i udekorowac sosem i oliwkami Jesli ktos woli moze dodac oliwki wraz z pomidorami i dusic wszystko razem.