Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z wołowiny, dyni i pieczarek"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Składniki
75 minut • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 3,70 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Obsmaż je na dużym ogniu ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, podlej bulionem i duś na wolnym ogniu.
Na tym samym tłuszczu obsmaż na złocisto pokrojoną w grubą kostkę dynię. Pieczarki pokrojone na połówki również szybko obsmaż.
Zeszklij na oleju posiekaną cebulę, dołóż przepuszczony przez praskę czosnek, przesmaż króciutko, wsyp słodką paprykę, przemieszaj, dodaj do garnka z wołowiną. Wsyp łyżeczkę cukru.
Gdy wołowina będzie już miękka, dodaj do niej podsmażone pieczarki i dynię. Duś razem 5-6 minut. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był zbyt rzadki, zagęść go łyżką mąki z zimną wodą.Źródło: Kobieta i życie