Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z wieprzowej szynki, podany z makaronem penne.
nóż, patelnia, garnek do gotowania
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1693
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1693
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Składniki
Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę i smażymy na gorącym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w półplastry cebulę i w kostkę paprykę. Doprawiamy solą i pieprzami do smaku. W między czasie gotujemy bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Usmażone mięso wraz z cebulą i papryką dodajemy do gotującego się bulionu. Całość gotujemy około 30 minut do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzami, zagęszczamy mąką i jeszcze gotujemy kilka minut. W między czasie gotujemy makaron penne. Gulasz podajemy z makaronem penne. Smacznego !!!
Gulasz podajemy z makaronem penne. Smacznego !!!