Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z parówek i pieczarek"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 31
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 436
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2293
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Parówki obierz z osłonek i pokrój na kawałki
Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone grzyby i smaż chwilę razem. Posól do smaku.
W garnku zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć pokrojone parówki, pieczarki z cebulą oraz przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z 500 ml wody, wlej do garnka i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, papryką. Na koniec wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Podawaj z ryżem, kaszą jęczmienną albo pęczakiem lub pieczywem.
W ten sam sposób można przyrządzić żołądki z drobiu. Ale wcześniej trzeba je ugotować. Do parówek z pieczarkami można także dodać pokrojoną, lekko podsmażoną paprykę oraz cukinię.
Przepis przysłała Maria Dawid z Jasienicy (k. Bielska-Białej)Źródło: Bella Relaks