Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 92
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 92
Składniki
Kuskus wsypać do salaterki, zalać 1 szklanką gorącej gotowanej, osolonej wody, przykryć, pozostawić do spęcznienia 10 minut, następnie przemieszać łyżką aby ziarenka się nie posklejały.
Fileta pokroić w drobną kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę smażyć 1 minutę, dodać pieczarki oraz paprykę doprawić solą i pieprzem , smażyć 4 minut.Do warzyw dodać pokrojonego fileta i całość dusić 15 minut, doprawić ziołami prowansalskimi.
Śmietanę rozmieszać z przecierem i dodać , całość gotować 3 minuty, doprawić pieprzem.
Podawać z kuskusem i warzywami.