Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z kurczakiem, cukinią i pomidorami"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Przygotuj marynatę z miodu, słodkiej papryki, ziół, przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Pierś pokrój w kostkę, połącz z marynatą, odstaw na kilka godzin do lodówki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Cukinię, cebulę, mango, pomidory pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i cukinie, smaż 10 minut. Dodaj mango i pomidory, smaż kolejne pięć minut. Do garnka włóż mięso, przypraw solą i pieprzem, wlej wino. Duś 30 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień