Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny gulasz z piersi kurczaka marynowanej w orientalnych przyprawach, duszonej w cebuli, pieczarkach, papryce i ziemniakach. Doskonały w smaku, wcale nie ustępujący gulaszom wieprzowym i wołowym. Jego zaletą jest czas przyrządzenia, czyli niewielka godzinka. Polecamy to wyborne danie na obiad codzienny lub kolację, ale i na imprezie się też sprawdzi.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 99
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 199
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 149
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 99
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 199
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 27
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę1-2 cm. Przekładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty i dobrze wmasowujemy w mięso. Odstawiamy na bok (mięso można zamarynować nawet dzień wcześniej i trzymać w lodówce).
Obieramy, myjemy i kroimy wszystkie warzywa: cebulę w drobną kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę i ziemniaki w grubą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i podsmażamy ją do zeszklenia. Na cebulę wrzucamy pierś z kurczaka, chwilę podsmażmy. Następnie dodajemy pieczarki, podsmażamy całość pięć minut i na koniec dodajemy paprykę oraz ziemniaki. Smażymy wszystko następne kilka minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, wodę i masło. Przyprawiamy pieprzem i solą (można dodać łyżeczkę cukru dla złagodzenia kwaśnego smaku pomidorów) . Przykrywamy patelnię pokrywą, zmniejszamy ogień i dusimy gulasz 20-25 minut. Gotowy gulasz wykładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką. Podajemy z chlebem.