Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Polecam.
Odsłon: 132
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 59
Polecam.
Odsłon: 132
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, oprószamy papryką, solą i obsmażamy na oleju. Do zrumienionego mięsa dodajemy posiekaną cebulę, podlewamy całość wodą i dusimy na niewielkim ogniu około 50 minut. Do miękkiego mięsa dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz śmietanę wymieszaną z tartą bułką. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę.