Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zadowoli wielbicieli wątróbki, szczególnie drobiowej.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 74
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 135
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 74
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 135
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Następnie dodajemy wątróbkę, lekko podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę szynką, zalewamy gorącym rosołem. Dusimy przez chwilę dodajemy posiekaną natkę. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy z sosem. Całość wlewamy do gulaszu, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.