Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z grzybów i piersi indyka"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6501
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1134
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6501
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1134
Składniki
Pierś indyka myję i kroję w niewielkie kawałki. Oprószam je kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem i obsmażam na gorącym oleju. Przekładam mięso na talerz.
Cebule obieram i szatkuję w cienkie piórka. Do tłuszczu po smażeniu indyka dodaję masło, wrzucam cebule i podsmażam, aż się lekko zbrązowi. Następnie dodaję grzyby i smażę razem ok. 5 min. Wrzucam kawałki indyka, wlewam wywar z grzybów i duszę mniej więcej 10 min. Pod koniec smażenia dodaję listki tymianku i śmietanę creme fraîche (ma ok. 35 proc. tłuszczu i się nie zwarzy). Doprawiam gulasz solą i pieprzem.
35 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcjeŹródło: Kobieta i życie