Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
Czas przygotowania 150 minut. Cena porcji ok. 6,10 zł.
Wartość odżywcza porcji 610 kcal Białko 68 g/Tłuszcz 23 g/Węglowodany 22 g.
Obrane 2 cebule, 2 marchewki i seler kroimy na kawałki, a umyty por w krążki. Myjemy gęsie szyjki i skrzydełka. Warzywa i mięso przekładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liście laurowe, pieprz i sól. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 90 minut. Rosół odcedzamy przez sito.
Kapustę siekamy w cienkie paski. Obrane pozostałe cebule kroimy w drobną kostkę, a marchewki w ukośne plasterki. Gęsie udka przekrawamy na pół, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i solą.
W garnku rozgrzewamy olej, smażymy udka na jasnozłoty kolor i przekładamy na talerz. Na tym samym oleju podsmażamy kapustę, cebulę i marchew, mieszamy. Na warzywach układamy udka, zalewamy rosołem i gotujemy ok. 60 minut. Pod koniec zaprawiamy zasmażką z mąki i oleju, mieszamy. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.Źródło: Rewia