Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i w końcu jesienne smaki pojawiły się na rynku. Pycha!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę siekamy, smażymy na maśle z pokrojoną marchewką. Podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min. Do warzyw dodajemy brukselki, sos rybny, cukier, dusimy pod przykryciem 10 min. Wodę mieszamy z sosem ostrygowym, mąką ziemniaczaną. Dodajemy do całości. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą i posiekaną natką pietruszki.