Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wołowy gulasz warzywny, smaczny, sycący i rozgrzewający.. Na chłodne dni w sam raz. A do gulaszu polecam zamiast tradycyjnych ziemniaków grzanki z bagietki zapieczone z serem.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 110
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 110
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dość drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim oprószone solą mięso W garnku zagotowujemy wodę z zielem angielskim i liśćmi laurowymi Gdy mięso jest już zarumienione przekładamy go do garnka z wodą i gotujemy ok 1 godziny
W tym czasie przygotowujemy warzywa: pieczarki obieramy i kroimy; papryki kroimy w kostkę Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w półplasterki i kosteczkę Ogórki kroimy w drobną kostkę Po ok 1 godzinie gotowania do mięsa dodajemy marchewkę, pietruszkę i seler i gotujemy kolejne 20 minut Po tym czasie do gulaszu dorzucamy pieczarki i paprykę i znów gotujemy ok 20 minut Następnie dodajemy ogórki i chwilę gotujemy
Gulasz doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką i przecierem pomidorowym, a następnie zagęszczamy: do pojemnika z zimną wodą ( niepełna szklanka ) dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką, aby nie było grudek Powoli wlewamy do gulaszu czekając, aż się zagotuje. Jeśli nadal jest za rzadki dolewamy pozostałą mąkę z wodą. Chwilę wszystko razem gotujemy Gulasz smakuje doskonale z ziemniakami, kaszą lub makaronem, ale bardzo smaczny jest też z grzankami z bagietki zapieczonymi z serem żółtym