Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z soczewicą"
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 400
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 150
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 132
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 400
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 150
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 132
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 681
Składniki
Opłucz i osusz mięso. Pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Obierz i pokrój w plasterki pieczarki. Następnie pokrój paprykę i koper włoski. Obierz czosnek.
Rozgrzej oliwę w rondlu o grubym dnie. Wymieszaj mąkę z papryką, obtocz w niej mięso i smaż 4-5 minut. Następnie dodaj przygotowane warzywa, czosnek i pieczarki. Wymieszaj, smaż 3-4 minuty, aby się zezłociły.
Dodaj bulion, pomidory, soczewicę oraz wino. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika i piecz pod przykryciem 70-80 minut, aby mięso dobrze zmiękło. Po wyjęciu z piekarnika wrzuć oliwki. Przełóż gulasz na talerze, dodaj po łyżce śmietany, udekoruj gałązkami koperku.Źródło: Olivia