Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził mi się zwykły gulasz, więc postanowiłam go trochę urozmaicić.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7208
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 48
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7208
Składniki
Mięso myjemy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy sola i pieprzem, odstawiamy na co najmniej pół godziny. Rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso, przekładamy do większego rondla, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem.
Paprykę kroimy w paseczki, fasolkę w kawałki. Boczniaki też kroimy, cebulę siekamy w kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulkę, po 2-3 minutach boczniaki, smażymy razem przez około 5 minut.
Kiedy mięso będzie już w połowie miękkie dodajemy fasolkę, paprykę, boczniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec dodajemy przyprawę do gulaszu, sól, pieprz i paprykę do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką.
Jeśli sos jest zbyt rzadki zaciągamy go mąka rozrobioną z wodą. Najlepiej smakuje z ryżem, lub z kaszą.