Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł bardzo smaczny,dodatki grzybów wzbogaciły jego smak i aromat.Polecam tak przygotowane mięsko:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Mięso pokroić w 2cm kostkę.Zalać wodą i zagotować,pierwszą wodę odlałam. Zalać ponownie wodą i gotować na małym ogniu,wcześniej zebrać szumy. Dodać przyprawy,gotować około 1 godz.u mnie mięsko było już prawie miękkie.Dodać mrożone warzywa( kalafior,marchew,ziemniak,pietruszka) oraz dodać rozmrożone grzybki uduszone z cebulką. Gotować około 10-15min. Mąkę roztrzepać z 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do sosu by go zagęścić. Osobno zahartować śmietanę sosem i również dodać do mięsa. Doprawić pieprzem,solą,lubczykiem i zagotować. Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszami. Smacnego życzę!