Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie co dziś macie przy wtorku na obiad ? U nas przygotowałam gulasz z warzywami z mieszanki europejskiej w sosie śmietanowym. Nic specjalnego w takim obiedzie ale najeść się można a i podniebienia zadowolone.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Mięso gulaszowe pokroić w mniejsze kawałki, następnie wsypać przyprawy oraz wlać olej i dokładnie wszystko wymieszać do połączenia się mięsa z przyprawami. Wymieszane odstawić na dziesięć minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Gdy mięso gulaszowe odstało już swój czas w przyprawach, przełożyć je na suchą patelnię i obsmażyć na ładny rumiany kolor. Jak już mięso dokładnie jest obsmażone wlać szklankę wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa gulaszowego, pod koniec duszenia dodać warzywa z mieszanki europejskiej i nadal dusić pod przykryciem do pełnej miękkości mięsa oraz warzyw.
Jak już mięso gulaszowe podczas duszenia jest dość miękkie wtedy przygotować śmietanę, rozprowadzić ją razem z dodaną mąką tak aby nie było grudek. Przygotowaną śmietanę wlać do duszącego się mięsa gdy wychodzi za gęste wlać trochę wody, następnie wkroić świeżą natkę pietruszki i całość zagotować do powstania sosu średnio gęstego.
Tak przygotowany gulasz podałam z kaszą gryczaną którą uwielbiają moi chłopacy bo ja nie koniecznie oraz do całości ogórek kiszony swojski. Może nie wygląda zbyt zachęcająco ale zapewniam że gulasz wyszedł przepyszny cała rodzinka się najadła i mieli pełne brzuchy. Do takiego obiadu można do picia podać zimne mleko.