Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wieprzowy z pieczarkami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 744
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Fasolkę oczyść, opłucz, strączki potnij na kawałki średniej wielkości. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Cebulę oraz czosnek obierz, grubo posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, włóż cebulę oraz posiekany czosnek i smaż, aż cebula stanie się szklista. Dodaj mięso. Mieszając, smaż je 5 minut, aż ładnie się zrumieni. Następnie oprósz suszonym oregano i tymiankiem oraz solą i pieprzem. Dodaj fasolkę i pieczarki. Podlej bulionem. Duś około 35 minut.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, osącz. Gulasz wymieszaj ze śmietaną. Ponownie przypraw do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z makaronem.Źródło: Tina