Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem cebuli i fasoli mamut oraz przypraw, podany z kaszą gryczaną, marynowanym ogórkiem i marynowanymi ostrymi papryczkami cherry.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Mięso z łopatki kroimy w kostkę 2x2 cm, solimy, pieprzymy i oprószamy mąką pszenną, dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażymy do zarumienienia się mięsa z każdej strony, musimy często mieszać zawartość patelni. W między czasie kroimy w większą kostkę cebule i kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki fasolę mamut. Cebulę i fasolę dodajemy na patelnię i smażymy kilka razy mieszając do ładnego zeszklenia się cebuli. W garnczku zagotowujemy litr wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pokrojonym w półplasterki porem i pastą rosołową. Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość z patelni i gotujemy do miękkości mięsa i fasolki. Podczas gotowania przyprawiamy do smaku przyprawami. W między czasie gotujemy kaszę gryczaną. Gotowy gulasz podajemy z kaszą gryczaną, marynowanym ogórkiem i marynowanymi, ostrymi papryczkami cherry. Smacznego!!!