Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz proste gotowanie? Przepis na pyszny tradycyjny gulasz w sosie własnym. Smaczny obiad z dużą ilością mięsa i sosu.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 43
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 508
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 63
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85694
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 43
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 508
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 63
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85694
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 166
Składniki
Mięso oczyszczamy kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy. Smażymy w rozgrzanym naczyniu z dodatkiem oleju tak żeby mięso się zarumieniło.
Dodajemy liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Zalewamy bulionem tak żeby przykrył całe mięso. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę 15 minut.
Cebulę kroimy w piórka i szkimy ją na patelni kilka minut. Pod koniec dodajemy mąkę i przesmażamy z cebulą na brązowy kolor. Następnie wlewamy 1 łyżkę wazową wywaru i mieszamy. Całość powoli przelewamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sos możemy zagęścić 1 łyżką skrobi ziemniaczanej wymieszaną w odrobinie zimnej wody. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5-10 minut i nasz gulasz jest gotowy. Gotowe… Smacznego