Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Grzyby zalej szklanką wody i odstaw na godzinę, aż się namoczą. Mięso umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na patelni do zrumienienia, wlej pół szklanki wody.
Gdy woda odparuje, przełóż je do wysokiego garnka. Cebulę drobno posiekaj, wrzuć na patelnię, na której podsmażałaś mięso. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość smaż około 10 minut. Następnie wraz z sosem, który pozostał na patelni, przełóż do garnka z mięsem. Wlej około 2 szklanek wody.
Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Duś wszystko około 1,5 godziny. Na sam koniec duszenia wsyp sól i pieprz. Jeśli sos będzie za rzadki, możesz go zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody, którą należy wlać do gotującego się gulaszu. Danie podawaj z kaszą np. gryczaną.Źródło: Na żywo