Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowo-wołowy z marchewką i dynią"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Słoninę pokrój w kostkę, zdejmij skwarki. Mięso pokrój w kostkę, smaż na smalcu, przełóż do garnka. Wlej wodę, by była na równi z mięsem, dodaj liście laurowe, ziela angielskie. Duś półtorej godziny pod przykryciem.
Cebulę pokrój w kostkę, dynię obierz, wydrąż środek. Miąższ pokrój w kostkę, marchew obierz, pokrój w plastry. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj dynię i marchew, smaż pięć minut.
Warzywa włóż do garnka z mięsem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i chilli. Gulasz gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę zalej zimną wodą, wymieszaj, wlej do gulaszu, zagotuj. Gulasz podawaj w wydrążonych dyniach lub na talerzach.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień