Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Papryki i bakłażany oczyścic(zamiast baklażanów można użyć kabaczek),umyć i osuszyć.Pokroić na nieduże kawałki.ziemniaki obrać,opłukać,pokroić na ćwiartki.Cebulę i czosnek obrać.Cebulę posiekać,czosnek przecsnąć przez praskę.Olej 9oliwę) rozgrzać,zeszklic na nim cebulkę.Dodać przygotowane warzywa (pozostawić tylko 1mały ziemniak). Całość krótko podsmażyć.Dodać czosnek, oprószyć słodką papryką. Gdy papryka lekko się zasmaży,wlać bulion warzywny,wrzucic rozmaryn,tymianek.Gotować ok 20min na małym ogniu. Odłożony ziemniak zetrzez na tarce o drobnych oczkach, dodać do gulaszu na 10 min przed zakończeniem gotowania. Przyprawić solą,pieprzem(wg uznania). Podawać na gorąco,z odrobina kwaśnej śmietany(niekoniecznie). Enjoy!