Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz rybny w hiszpańskim stylu. Choriceros to suszone czerwone słodkie papryki, szczególnie popularne w północnej części Hiszpanii. Przed gotowaniem paprykę należy przez kilka godzin moczyć w wodzie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 983
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Paprykę choricero rozciąć, usunąć nasiona, zalać 300 ml wody, odstawić na kilka godzin lub całą noc.
W garnku rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wrzucić razem do garnka, smażyć do zeszklenia.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, dodać do cebuli.
Paprykę odcedzić (wody nie wylewać), nożem lub łyżeczką zeskrobać miąższ (skórki nie używamy), wrzucić do garnka. Wszystko wymieszać, dodać liście laurowe, wlać wodę z moczenia papryki, wsypać płaską łyżeczkę soli, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są miękkie dodać pomidory, dusić kilka minut. Na koniec wrzucić pokrojone na spore kawałki filety rybne, gotować jeszcze 4-5 minut.
Gotowy gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z natką pietruszki.