Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z serc"
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 222
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1348
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 222
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1348
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Serca oczyść, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Zdejmij. Włóż serca, przysmaż. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, posyp mąką. Wymieszaj, podsmaż.
Wlej pół litra wody, dodaj skórkę z cytryny, paprykę pokrojoną w kostkę, groszek z marchewką i przecier pomidorowy. Wymieszaj, przykryj, duś do miękkości. Przypraw do smaku paprykami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie