Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz paprykowy z mięsem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na patelni na margarynie. Przypraw. Cebule obierz, pokrój w piórka, dodaj do mięsa. Papryki oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. Marchewki oczyść, umyj, pokrój w półplasterki, dodaj do mięsa.
Całość wymieszaj, podsmaż. przełóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodaj koncentrat i zasmażkę (mąkę podsmaż na łyżce margaryny, wlej łyżkę wywaru, zamieszaj). Zagotuj, przypraw. Podawaj z ugotowanym makaronem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie