Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz orzechowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 219
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Natrzyj solą, papryką, imbirem i pieprzem. Odstaw na 2 godziny. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Dołóż posiekaną cebulę i wlej wodę. Duś aż mięso będzie miękkie.
Po kilkunastu minutach dodaj przecier pomidorowy. Gdy się zagotuje, dołóż masło orzechowe. Wymieszaj.
Duś, aż się połączą. Jeśli woda wyparuje, uzupełnij ją. Gulasz nie powinien być zbyt gęsty. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i papryką.Źródło: Takie jest życie