Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz myśliwski"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 151
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 194
Składniki
Opłucz fasolę, zalej wodą i zostaw na noc. Nazajutrz odcedź, zalej świeżą wodą, ugotuj z łyżką masła i cząbrem. Grzyby umyj, mocz 30 minut w wodzie, po czym ugotuj. Odcedź (zostaw wywar) i pokrój w cienkie paski.
Pokrój boczek w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj posiekaną cebulę, zrumień, dołóż plasterki kiełbasy. Smaż 5 minut, połącz z fasolą. Dodaj grzyby i pokrojone w kostkę ogórki.
Zalej wywarem z grzybów, podduś. Śmietanę roztrzep z koncentratem, dodaj do fasoli. Dopraw solą i papryką, posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z pieczywem.
Dla 4 osób, czas 90 min, 3,50 zł porcja, 276 kcal.Źródło: Olivia