Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz zna chyba każdy, do tej pory przeważnie robiliśmy go w klasycznej wersji. Jednak wersja z musztardą i miętą podbiła podniebienia nie tylko nasze, ale także naszych gości.
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6631
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1271
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 184
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6631
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1271
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę (wielkość wg Waszego uznania). Doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą z oliwek. Odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Mięso podsmażamy z każdej strony na oliwie z oliwek, przekładamy do naczynia, w którym będziemy je później dusić.
Na oliwie ze smażenia mięsa podsmażamy, a potem dusimy pokrojoną w kostkę cebulę i czerwoną paprykę.
Cebulę i paprykę dokładamy do mięsa, wrzucamy kilka ziarenek ziela angielskiego, 2-3 iście laurowe i zalewamy wodą tak, aby zakryć mięso. Dusimy na wolnym ogniu około godzinę.
Pod koniec duszenia zaparzamy dwie saszetki mięty w pół szklanki wody, dolewamy do mięsa. Doprawiamy też musztardą francuską.
Gulasz zagęszczamy odrobiną mąki i/lub śmietany.