Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina jest niezwykle smacznym mięsem i o wiele łatwiejszym i szybszym w przygotowaniu niż wołowina. Mięso rozpływa się w ustach.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 66
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 66
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso najlepiej pokroić w dużą kostkę, nie trzeba przejmować się białymi częściami, wszystko ładnie się rozgotuje a mięso będzie kleiste. Mięso obtacza się w mące i obsmaża na rumiano partiami. Na koniec rumieni się samą cebulę i gdy prawie jest gotowa obsmaża się jeszcze przyprawy, oprócz soli i koncentratu.
Gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obsmażone mięso, dodaje się koncentrat. Jeszcze butelka wina i uzupełnienie wodą, tak aby mięso było zakryte. Jagnięcinę soli się pod konic, wtedy ładniej zmięknie. Gulasz powinien się dusić po przykryciem 1,5 h będzie jeszcze w kawałkach. Jeśli mięso ma się samo rozchodzić- to 2 h. Po pierwszej godzinie trzeba sprawdzać czy nie przywiera- używałam brytfanny teflonowej. Jeśli sos samoistnie nie zagęścił się odpowiednio, warto zrobić to jeszcze mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)