Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz drobiowo - wieprzowy
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 74
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7166
Polecam.
Odsłon: 1704
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 74
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7166
Polecam.
Odsłon: 1704
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Składniki
Mięso wieprzowe i pierś kurczaka pokroić w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu mocno zrumienić mięso wieprzowe po czym dodać pokrojoną pierś kurczaka i przyprawić całość pieprzem i solą. Gdy mięso drobiowe będzie już podsmażone, na patelnię wrzucić pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek, obrane i posiekane pieczarki oraz pokrojoną drobno paprykę. Wszystko razem chwilę podsmażyć. Następnie zalewamy wodą, wrzucamy kostki mięsne, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Robimy zasmażkę z mąki i masła ( ok. 4 min) i dodajemy do gulaszu. Podgotowujemy jeszcze kilka minut.