Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Opłucz i osusz szpinak. Grzyby umyj, oczyść. Nóżki odetnij i drobno posiekaj razem z cebulą. Podsmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Zdejmij z patelni i usmaż na niej szpinak. Posól, popieprz, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i czosnek.
Wrzuć podsmażone nóżki, posiekane suszone pomidory i pokruszoną fetę. Wymieszaj. Usmaż kapelusze, odstaw do ostygnięcia. Wypełnij je farszem, posyp startym parmezanem. Możesz wstawić na chwilę do piekarnika. Podawaj na ciepło.
• 30 minut • dla 4 osób • cena 27 złŹródło: Show