Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowy przekładaniec"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Gdy ostygną, pokrój w grube plastry razem z ogórkami.
Posiekaną cebulę i grzyby zeszklij na oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw przyprawami.
Ziemniaki ułóż w formie żaroodpornej i posmaruj sosem śmietanowym. Rozłóż pozostałe warstwami, a wierzch posyp serem i zalej sosem. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV