Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe risotto"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 2057
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 2057
Składniki
Boczniaki oczyść i pokrój w paski. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na roztopionym maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dorzuć grzyby i całość podduś.
Po chwili wsyp surowy ryż i zalej gorącym wywarem drobiowym. Gotuj, stale mieszając do momentu, aż zredukuje się cały płyn.
Wtedy dopraw risotto solą oraz pieprzem, dodaj resztę masła i wymieszaj.
Rozłóż potrawę na talerze i posyp ją startym serem oraz posiekaną natką pietruszki.Źródło: Kurier TV