Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gryczany pieróg na słodko"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 55
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 66
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1091
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 253
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 55
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 66
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1091
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 253
Składniki
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem. Wlej ciepłe mleko, odstaw. Dodaj mąkę, jedno jajko i żółtko, sól, zagnieć. Dodaj miękkie masło, zagnieć. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieć, odstaw na 30 min.
Farsz: kaszę ugotuj na półsypko. Wymieszaj z resztą składników.
Ciasto znów zagnieć, rozwałkuj 2 placki. Jeden ułóż w formie, napełnij farszem. Przykryj drugim ciastem, zlep brzegi. Posmaruj pozostałym jajkiem. Piecz 30-40 min w 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie