Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszka i ser pleśniowy idealnie ze sobą współgrają, tak jak Żwirek i Muchomorek. Jak Hanka i kartony xD Nie ma zmiłuj, musi grać i już. Do tego gruszkowy filet z kurczaka i świetnie podkreślający smak sera, zielony pieprz. Czasami w język ostro kopnie, ale to jest właśnie fajne. Za to go uwielbiam. Jedno z tych dań, które smakują dobrze i na ciepło, i na zimno. Gorąco polecam Arek Gie
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso oczyszczamy z błon, nakłuwamy i zalewamy nektarem gruszkowym. Marynujemy 24 godziny. Oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 40 minut w 180°C (czas pieczenia zależy od grubości filetów). Kroimy na kawałki. Gruszki kroimy wzdłuż na połowę, pieczemy 40 minut w 180°C. Studzimy, obieramy i kroimy na kawałki. Ser roztapiamy w śmietance. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Na talerzach układamy roszponkę, cebulę, gruszki, filet i zielony pieprz. Podajemy z sosem serowym.