Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w cynamonowej marynacie"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1171
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1171
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Cytrynę sparz, wyszoruj, zetnij skórkę. Imbir obierz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz ocet. Dodaj imbir, cynamon, 2 liście laurowe, kilka goździków i cukier, gotuj 3 min.
Gruszki obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty.
Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 złŹródło: Świat kobiety