Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube spagetti z wędzonym kurczakiem pod pierzynką z kiełków rzodkiewki
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 133
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 133
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
Makaron typu grube spagetti gotujemy all dente (dojdzie jeszcze na patelni gotowany z sosem).
W 3/4 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i wlewamy na patelnię, po zagotowaniu dodajemy pokrojone w kawałki kostki wędzonego kurczaka (razem z kawałkami skóry kurczaka). Gotujemy do zredukowania w połowie wody z kurczaka, wtedy do patelni dokładamy ugotowany makaron i smażymy do zniknięcia powstałego sosu.
Wykładamy na talerz, na wierzchu formujemy kulę z kiełków na których układamy przekrojonego na pół pomidorka koktajlowego. Całość posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.