Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Groszkowy krem z trójkątami serowymi"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Groszek opłucz w gorącej wodzie. Szalotki posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj groszek, bulion, sól, pieprz i gotuj 10 minut. Dołóż oberwane listki mięty i podgotuj jeszcze 5 minut. Zupę zmiksuj blenderem. Zabiel śmietaną i dopraw cukrem i sokiem z cytryny.
Z mąki, miękkiego masła, parmezanu i czerwonego pieprzu zagnieć ciasto, owiń je folią spożywczą i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Orzechy posiekaj.
Ciasto rozwałkuj na prostokątny placek o grubości 5 mm. Potnij go na trójkąciki. Posmaruj je jajkiem wymieszanym z solą i posyp orzechami. Piecz 15 minut w 190°C.
Czas przygotowania: 60 minutŹródło: TV14