Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowo-ryżowa wieża"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5556
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5556
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
W garnku rozgrzej masło, dodaj ryż, smaż trzy minuty, przypraw szafranem, kurkumą, curry i solą. Do ryżu dodawaj po trochu wina i bulionu, czekaj, aż ryż wchłonie płyn. Mieszaj co kilka minut.
Na koniec gotowania dodaj odsączony groszek konserwowy i pokrojony w kostkę miąższ pomidora. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Ryż wykładaj do miseczki. Dokładnie go ubij. Odwróć miseczkę, wyłóż na talerz. Podawaj z mięsem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień