Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillować można nie tylko polędwicę wołową
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszałem razem i wlałem do szczelnej foliowej torebki, włożyłem steki, dokładnie obtoczyłem w marynacie i odłożyłem na kilka godzin ( mięsa nie trzymamy w lodówce ). Rozgrzałem mocno grill, ułożyłem steki na ruszcie, zamknąłem pokrywę i na mocnym ogniu grillowałem 3-5 minut. Szczypcami (aby nie nakłuć mięsa) odwróciłem, po tym czasie steki przesunąłem w mniej rozgrzane miejsce i grillowałem jeszcze 5 minut. Steki były gotowe do zjedzenia po 5 minutach od zdjęcia z grilla.