Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw VEGA Prowansalska.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Pstrągi posypujemy przyprawą prowansalską,świeżo mielonym pieprzem i solą. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po określonym czasie pstrągi grillujemy z każdej strony po kilka minut na grillu. Grillowane kapelusze pieczarek. Umyte, obrane kapelusze pieczarek napełniamy cebulką czerwoną, pomidorkami, kabanosami.Wierzch kapeluszy posypujemy startym serem. Doprawiamy do smaku przyprawą prowansalską, pieprzem ziołowym i solą.
Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku mieszamy do połączenia.