Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane piersi z pomidorami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6617
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1248
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5866
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6617
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1248
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5866
Składniki
Piersi umyj, oczyść i przetnij na cieńsze kotlety. Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z 2 łyżkami oliwy. Dopraw. Wysmaruj piersi marynatą i odstaw na godzinę. Następnie usmaż je na grillu lub patelni grillowej.
Liście szpinaku umyj, odetnij końce i duś 5 minut w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Przesmaż na maśle. Przypraw. Pomidory pokrój w plastry.
Na każdej piersi ułóż 2 plastry pomidora i odrobinę szpinaku. Przykryj drugą piersią. Zepnij wykałaczkami. Grilluj przez chwilę. Udekoruj bazylią.
6,30 zł porcjaŹródło: Takie jest życie