Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grecki przysmak"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Cukinię opłucz starannie pod bieżącą wodą. Odetnij zgrubiałe końcówki, pokrój w plasterki. W ten sam sposób przygotuj bakłażan. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz i osusz. Przekrój na połówki.
Kilka łyżek oliwy utrzyj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sporą szczyptą soli i pieprzem do smaku. Marynatą polej przygotowane warzywa, przemieszaj. Odstaw na kilkanaście minut. Następnie warzywa rozłóż na tacce do grilla. Piecz, obracając, kilkanaście minut.
Przygotuj gęsty dip do warzyw. Ser feta (lub typu bałkańskiego) pokrusz. Utrzyj z gęstym jogurtem. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Dodaj do dipu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj do warzyw.
porcje , czas ok. 20 min; porcja – 120 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety