Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały Wam gotowane ziemniaki z obiadu? Wykorzystajcie je do przygotowania pysznych, góralskich placuszków. Przepis pochodzi od gaździny, która prowadzi mały pensjonat ze stołówką w okolicach Zakopanego.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 119
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 119
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj do nich mąkę, zsiadłe mleko i pół łyżeczki soli. Zagnieć ciasto na placki.
Z gładkiego ciasta uformuj równiej wielkości placuszki.
Na patelni rozgrzej 3-4 łyżki oleju. Góralskie placuszki z wczorajszych ziemniaków smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany lub ulubionym sosem.