Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Góralski burger"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Szalotki posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj do mięsa z żółtkiem, wodą, roztartym czosnkiem, przyprawami, musztardą i posiekaną natką. Całość wymieszaj i uformuj burgery.
Podsmaż mięso na rozgrzanym oleju razem z plastrami boczku i oscypkami.
Bułki przekrój na pół i podpiecz w piekarniku.
Do środka pieczywa włóż kolejno: kilka liści świeżego szpinaku, burgera, plastry pomidora, ogórka, cebuli, gorący oscypek oraz podsmażony plaster boczku.
Zepnij bułkę wykałaczkami. Możesz ją ponownie włożyć do piekarnika.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 420. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax